BIO-UV Group – UV-C til desinfektion af vand

Hvorfor anvende UV?

Effektiv desinfektion uden brug af kemikalier.

  • Ingen ændring af det behandlede vands fysiokemiske egenskaber og ingen dannelse af biprodukter i det behandlede vand
  • Let at etablere
  • Lave omkostninger til investering og drift
  • Effektivitet over for en lang række mikroorganismer, især dem som er modstandsdygtige over for oxidationsmidler; Cryptosporidium, Giarda
RW - Behandling af kommunalt eller industrielt spildevand

UV-C kort beskrevet

Solen udsender lys, der er usynligt for det menneskelige øje (ultraviolet lys), og som i vid udstrækning absorberes af jordens ozonlag. Det særlige ved UV-lys er dets bølgelængder på mellem 200 og 300 nanometer (UV-C), som er bakteriedræbende, dvs. at de har evnen til at deaktivere mikroorganismer som f.eks. virus, bakterier, alger, skimmelsvampe; herunder Legionella, Cryptosporidium, Giardia og Toxoplasma.

Ultraviolet (UV-C) vanddesinfektionsteknologi består af fysisk behandling af vandet uden brug af kemikalier. Ved en bølgelængde på 254 nanometer trænger UV-C-stråler ind i kernen af cellen og bryder mikroorganismernes DNA-kæde. Når mikroorganismerne udsættes for en høj dosis UV-C-lys, kan disse ikke længere reproducere sig og udryddes dermed.

Effektive dosis UV til bekæmpelse af mikroorganismer

UV-dosis er den UV-C-energi, der skal absorberes af levende mikroorganismer for at blive inaktiveret.

Tabellen viser den UV-C-dosis, som er nødvendig (udtrykt i millijoules (mJ)/cm²) for at inaktivere 99,9 % af mikroorganismerne:

UV-C doser
BIO-UV Group - Udvikling siden grundlæggelsen

BIO-UV Group – En innovativ virksomhed i fremgang!

BIO-UV Group har siden sin oprettelse i 2000 designet, fremstillet og markedsført desinfektions- og vandbehandlingssystemer med ultraviolet lys (UV-C), ozon, saltelektrolyse og avancerede oxidationsprocesser (AOP).

Med en konsolideret omsætning på mere end 32,1 mio. € i 2020, mere end 125 ansatte og 70 % af salget fra eksport, markedsfører BIO-UV Group sine vand- og overfladebehandlingssystemer i hele verden.

Takket være mere end 20 års ekspertise inden for vandbehandling har BIO-UV Group en række brands, som er bredt anerkendt på markedet:

  • BIO-UV: Et ultraviolet (UV-C) vanddesinfektionskoncept, herunder O’Clear, der kombinerer saltelektrolyse og ultraviolette teknologier.
  • BIO-SEA: Et komplet vandbehandlingssystem til skibsballasttanke, der kombinerer mekanisk filtrering og UV-desinfektion.
  • triogen® (overtagelse i 2019 fra Suez): Avanceret ozon- og oxidationsdesinfektionsteknologi.
  • Akeron (opkøb i 2021): Sortiment af systemer til behandling, regulering og opvarmning af svømmebadsvand.

Certificerede produkter og procedurer

At opnå nationale og internationale certificeringer er resultatet af et kontinuerligt arbejde, der er baseret på bevarelse af vandkvaliteten. Takket være sine medarbejderes knowhow og engagement investerer BIO-UV Group på lang sigt for at tilbyde certificerede produkter, der opfylder de nyeste krav til kvalitet, effektivitet og pålidelighed på markedet.

BIO-UV Group er ISO 9001: 2015-certificeret for kvalitetsstyring med et stærkt kundefokus.

ISO9001:2015 Bureau Veritas Certificering

Procesoptimering?

Hvad enten det drejer sig om niveaumåling, flowmåling eller eksempelvis trykmåling, så har vi en løsning til netop din applikation.

Spørg vores tekniske eksperter

Salgsforespørgsler?

Vi leverer instrumenteringsløsninger gennem innovativ rådgivning og effektiv service med formålet at skabe merværdi for vores kunder.

Spørg via kontaktformular

Følg os på LinkedIn

Vil du følge med i det nyeste om niveaumåling, flowmåling eller trykmåling til overvågning og optimering af processer?

Følg os på LinkedIn

Få den nyeste viden om procesinstrumentering – følg os på LinkedIn