Stigende energikrav og omkostninger kræver løsninger
– Effektiv køling i datacentre

Fremtidens energi- og klimaudfordringer kræver løsninger. Det har vi hørt før – og det er stadig aktuelt. Nu hvor både energikrav og omkostninger stiger, er vi blevet ekstra opmærksomme på energiforbrug og forbedret effektivitet.

Udfordringer med energiforbrug i bygninger

Særligt energiforbruget til opvarmning og køling af erhvervsbygninger er højt. På tværs af segmenter oplever vi HVAC-systemer blive sat under lup, med henblik på at identificere kritiske punkter, der skal forbedres. Fokus er forbedret energieffektivitet og reduceret CO2. Datacentre er blandt de mest energikrævende bygninger, og her er det forretningskritisk at sikre systemets energieffektivitet.

Hver dag genererer og bruger vi en enorm mængde data, som skal opbevares online, og dette behov opfyldes ved at installere et stigende antal stadig mere velstrukturerede, komplekse og organiserede datacentre over hele verden. Disse strukturer er store energiforbrugere og afgiver den varme, der genereres af computere og maskiner, gennem kølesystemer, hvis effektivitet kan overvåges ved at installere et system til måling af termisk energi bestående af ISOMAG MV800 og ISONRG MV311 fra ISOIL

Tekniker i datacenter
Tekniker i datacenter

Præcise måleteknologier til datacentre

Datacentrene er i drift 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, og det elektroniske udstyr udvikler meget varme, som skal afledes ved hjælp af et passende luft- eller vandkølesystem. En for høj temperatur vil bringe maskinernes funktion i fare og beskadige hele infrastrukturen, og ligeledes vil en for høj køling medføre problemer, f.eks. med hensyn til omkostninger, hvor 1° ekstra køling vil øge de årlige omkostninger til køleenergi med op til 8,5 %.

Udfordringerne med energieffektivitet i datacentre opnår stigende opmærksomhed fra virksomheder, der skal opfylde betydelige omkostningsbesparelser og høje krav til bæredygtighed. Forbedringer i miljøpræstationer er mulige ved hjælp af nøjagtige målinger, og ISOIL opfylder dette behov med præcise og pålidelige måleteknologier som ISOMAG MV800-konverteren og ISONRG MV311.

Effektiv anvendelse af vandkølesystemer med kombination af ISOMAG MV800 og ISONRG MV311

I datacentre foretrækkes brugen af vandkølesystemer i dag frem for luftkølesystemer. De er mere effektive af den simple grund, at væsker leder varmen bedre end luft med en effektivitet, der er mellem 50 og 1000 gange højere. For at gøre væskekølesystemer mere effektive er det meget vigtigt at måle den termiske effekt, og ISOMAG MV800-systemet giver sammen med ISONRG MV311 præcise og pålidelige målinger.

ISOMAG MV800 er en ultrakompakt omformer, der er særlig velegnet til systemer med begrænset plads og til applikationer i miljøer med høj luftfugtighed. Den kan anvendes til flowmålinger på væsker med en ledningsevne på mindst 20 µS/cm og giver værdier med en nøjagtighed på ± 0,5 % v.l.

Kombinationen ISOMAG MV800 + ISONRG MV311 er blevet valgt af mange datacentre i hele verden, da den giver mange fordele: ISOMAG-sensorerne er certificeret til at fungere uden lige sektioner; ISONRG MV311 kan forsynes med strøm via PoE (Power over Ethernet) og kan levere strøm til MV800, hvilket sparer et strømforsyningspunkt.

Takket være ISONRG MV311’s beregningshastighed er det muligt at forsyne overvågningssystemerne med de signaler, der er nødvendige for at foretage øjeblikkelige justeringer i henhold til forskellige parametre såsom effekt, flowhastighed og temperatur:

ISONRG MV311 er i stand til at beregne effekt og termisk energi med præcision selv i tilstedeværelse af glykol, da det er muligt at vælge type og koncentration og dermed anvende væskens specifikke varme i energiberegningen.

ISOMAG MV800-konverter fra ISOIL

ISOMAG MV800-konverter fra ISOIL.

ISONRG MV311-energiberegner fra ISOIL

ISONRG MV311-energiberegner fra ISOIL.

Spørg os om procesinstrumentering

Med solid ekspertise inden for procesinstrumentering tilbyder vi teknologi og instrumenter til måling og overvågning af termiske energi. MV800 og ISONRG MV311 kan anvendes i mange andre applikationer ud over datacentre, så tag fat I os for at få en snak om mulighederne.

Procesoptimering?

Hvad enten det drejer sig om niveaumåling, flowmåling eller eksempelvis trykmåling, så har vi en løsning til netop din applikation.

Spørg vores tekniske eksperter

Salgsforespørgsler?

Vi leverer instrumenteringsløsninger gennem innovativ rådgivning og effektiv service med formålet at skabe merværdi for vores kunder.

Spørg via kontaktformular

Følg os på LinkedIn

Vil du følge med i det nyeste om niveaumåling, flowmåling eller trykmåling til overvågning og optimering af processer?

Følg os på LinkedIn

Få den nyeste viden om procesinstrumentering – følg os på LinkedIn