Mekaniske flowmålere fra KEM Küppers

Gearflowmålere (ZHM)

Gearflowmålere er positive fortrængningsmålere til smørende og ikke-smørende væsker.

To præcise tandhjul roterer frit inde i målekammeret. Der skabes lukkede hulrum mellem tandhjulene og huset. Det målte medie forårsager tandhjulenes rotation. Det gennemstrømmende medium fordeles jævnt i målekammeret og forårsager tandhjulenes rotation. Tandhjulene roterer frit og uhindret i medieflowet. Deres rotationsfrekvens er proportional med flowhastigheden og måles af sensorer (pickupper) gennem husets væg.

Disse målere er velegnede til nøjagtig måling af forskellige væsker med en viskositet på ca. 1 til 25 000 mm²/s.

Gearflowmålere (ZHM)
Turbineflowmålere (HM)

Turbineflowmålere (HM)

Turbineflowmålere (HM) er volumentællere, der fungerer efter Woltmann-princippet med pumpehjulstæller. De registrerer flowhastigheden i gennemstrømningen i et rør via den gennemsnitlige flowhastighed. Mediets strømning ledes mod turbinehjulet i aksial retning og roterer således. Hastigheden af det frit drejende hjul over et bredt område er direkte proportional med den gennemsnitlige strømningshastighed.

Turbineflowmålere anvendes hovedsagelig til applikationer med smørende og ikke-smørende medier. De er især velegnede til måling af flowhastigheden af væsker med lav og middelviskose væsker som f.eks. vand, emulsioner, glykolblandinger og lette olier. Måling af kryogene væsker er også mulig. Der er mange forskellige procestilslutninger tilgængelige takket være det fleksible design.

Snekkehjulsflowmålere (SRZ)

Til højviskose og slibende medier

Snekkehjulsflowmåleren (SRZ) fungerer efter fortrængningsprincippet. To cylindriske spiralformede spindler med geometrisk overlappede profiler, der griber ind i hinanden med høj præcision, ligger i et cylinderformet hus. Herved opstår der lukkede målekamre mellem spindelprofilerne og husets væg. Disse transporterer det målte medie. Mediet ledes gennem målekammeret i aksial retning, hvilket får spindlerne til at rotere.

Denne proces er pulsationsfri og spindlernes omdrejningshastighed er nøjagtigt proportional med volumenstrømmen over et meget bredt område. Takket være det minimale tryktab er snekkehjulsflowmåleren særligt velegnet til måling af medier med høj viskositet.

Snekkehjulsflowmålere (SRZ)
Mikroflowmåler (LFM)

Mikroflowmåler (LFM)

Til væsker med lav viskositet i doserings- og påfyldningssystemer.

LFM-mikroflowmeteret er velegnet til væsker med lav viskositet i alle former for doserings- og påfyldningsapplikationer. Dens måleelement er baseret på princippet om en dobbeltringstempelmåler. Takket være den lave pendulmasse og de minimale friktionstab reagerer LFM på selv de mindste volumenstrømme. Der anvendes kun rustfrit stål af høj kvalitet, som tilmed tåler korrosive medier, i produktionen af mikroflowmeteret.

Det højpræcise måleelement og de ekstremt snævre produktionstolerancer for de enkelte komponenter minimerer lækage og garanterer dermed god linearitet og høj gentagelsesnøjagtighed.

Procesoptimering?

Hvad enten det drejer sig om niveaumåling, flowmåling eller eksempelvis trykmåling, så har vi en løsning til netop din applikation.

Spørg vores tekniske eksperter

Salgsforespørgsler?

Vi leverer instrumenteringsløsninger gennem innovativ rådgivning og effektiv service med formålet at skabe merværdi for vores kunder.

Spørg via kontaktformular

Følg os på LinkedIn

Vil du følge med i det nyeste om niveaumåling, flowmåling eller trykmåling til overvågning og optimering af processer?

Følg os på LinkedIn

Få den nyeste viden om procesinstrumentering – følg os på LinkedIn